Kaip išsirinkti dviratį?

Kaip išsirinkti dviratį? Kokį dviratį pirkti?

Kaip išsirinkti dviratį kai tiek daug rinkoje turime pasiūlos? Turbūt daugeliui kylantis klausimas kaip priimamas sprendimas įsigyti dviratę transporto priemonę.

 

Prieš pirkdami dviratį pabandykite sau atsakyti į šiuos klausimus:

  1. Kur planuojate važinėti?

Tai gali būti miestas, užmiestis, žvyro danga, smėlis, asfaltas.

  1. Kokiu tikslu naudosite dviratį?

Laisvalaikiui, sportui, susisiekimui.

Atsakę į šiuos klausimus galėsite išsirinkti sau tinkamiausią dviračio tipą. O jų yra tikrai nemažai, tad mes apžvelgsime kiekvieną trumpai kam jis yra skirtas, kad jums būtų paprasčiau išsirinkti tinkamą variantą.

 

Plento dviračiai.

Plento dviratis juodas saule gamta

Labiausiai tinka greitai važiuoti asfaltu. Kaip rodo pavadinimas, plento dviračiai yra skirti važiuoti asfaltuotais paviršiais. Jie turi lengvus rėmus ir siauras padangas, skirtas padėti pasiekti maksimalų greitį su minimaliomis pastangomis.

Jie turi nuleistą vairą kuris leidžia jums užimti efektyvią ir aerodinamišką važiavimo padėtį, o pavaros sistemos yra skirtos maksimaliam greičiui pasiekti.

Dviratis orientuotas į greitį, važiavimo padėtis kai kuriems gali būti nepatogi, o plonus ratus ir padangas gali pažeisti kelkraščiai ir duobės.

Daugeliui plento dviračių, ypač lenktynių, taip pat trūks galimybės gabenti bagažą – taigi, jei planuojate kažką vežtis plento dviratis gali būti netinkamas.

Privalumai: greitas, efektyvus ir įdomus

Trūkumai: lengviau sugadinti, mažiau patogus atsitiktiniams dviratininkams.

 

Kalnų dviračiai.Kalnų dviratis dviratininkas su salmu

Geriausiai tinka nelygiam reljefui. Kalnų dviračiai, sukurti taip, kad atlaikytų bekelės reljefą, kokį tik gali pasiūlyti gamta, yra tvirti su agresyviomis padangomis, sukurtomis taip, kad sukibtų su beveik bet kokia danga.

Jie taip pat turi galingus diskinius stabdžius, o brangesni dviračiai turės pakabą tiek priekyje tiek gale, kad būtų galima lengviau įveikti nelygų paviršių. 

Net jei neplanuojate važiuoti kalnais ar bekele, kalnų dviračiai gali būti geras pasirinkimas bendram laisvalaikio pasivažinėjimui.

Privalumai: puikūs stabdžiai, vertikali padėtis, tvirti, universalūs

Trūkumai: sunkus, lėtas ant asfalto

 

Hibridiniai dviračiai.

hibridinis dviratis kross evado 4.0

Labiausiai tinka kasdien važinėjantiems į darbą ir atgal. Jis pusiaukelė tarp plento ir kalnų dviračio, hibridas apima patogią kalnų dviračio važiavimo padėtį ir komplektuojamas su lengvesniu rėmu ir greičiau riedančiais ratais.

Jie puikiai tinka, jei reikia įveikti nemažą atstumą kelyje, bet nenorite susisukti į nepatogią važiavimo padėtį. Sėdėjimas vertikalioje padėtyje gali būti ne toks efektyvus aerodinamiškai, bet tai leidžia žvelgti toliau į priekį, o tai yra didžiulė palaima esant intensyviam miesto eismui ar gražiam kraštovaizdžiui.

Hibridiniuose dviračiuose dažnai naudojami galingesni diskiniai stabdžiai. Juose taip pat yra daug laikiklių, leidžiančių gabenti daugiau bagažo, pavyzdžiui, specializuotus krepšius.

Privalumai: gana greitas, universalus, stačia sėdėsena

Trūkumai: Paprastai sunkesnis už plento dviračius ir ne toks aerodinamiškas.

 

Turistiniai dviračiai.

kelioninis dviratis raudonas

Tinka vežtis bagažą ir keliauti į tolimas keliones. Nors hibridinis dviratis geriausiai tinka mieste, turistinis dviratis sukurtas taip, kad būtų galima įveikti viską – nuo ​​kelionės į darbą ir atgal iki nuotykių per žemyną.

Paprastai jie turi tuos pačius greitai riedančius 28colių ratus kaip plento ir hibridiniai dviračiai, tačiau su riebesnėmis padangomis, leidžiančiomis patogiai įveikti reljefą.

„Hardcore“ turistiniai dviračiai, sukurti ypač sunkioms apkrovoms, kartais pasirenka 26 colių ratus, nes tolimuose regionuose atsarginių dalių prieinamumas yra geresnis.

Dėl laisvesnės važiavimo padėties ir stabilesnės geometrijos turistiniu dviračiu galite keliauti beveik bet kur, ar tai būtų kalnų perėja, kai pilnai pakrauta daiktų, ar kelionė į darbą.

Privalumai: tvirtas, daug keliamosios galios,

Trūkumai: ne visai greitas lenktyninis dviratis.

 

Žvyro dviračiai.

raudonas žvyro dviratis miške

Sutampantys su turistine kategorija,  dar vadinami nuotykių dviračiais,  šiuo metu jie populiarūs ir madingi.

Žvyro dviračiai derina plento dviračių išvaizdą, greitį su didelia rėmo prošvaisa, grubias padangas, kurių plotis kartais gali būti 35 mm ar daugiau, kad galėtumėte įveikti beveik bet kokį reljefą, įskaitant duobėtą asfaltą, purvą, žvyro takus ir kt.

Galite rasti dviračių, pagamintų iš plieno, aliuminio, anglies ir titano. Daugelyje jų bus kilpos, skirtos purvasaugiams ir bagažinės laikikliams pritvirtinti, diskiniai stabdžiai (jei pasiseks, hidrauliniai) geresniam stabdymui ir laisvesnė geometrija negu plento dviračio, kuri užtikrinana geresnį valdymą ant įvairių paviršių.

Privalumai:  greitas, patogus, praktiškas

Trūkumai: patrauklus vagims

 

Miesto dviračiai.

Miesto dviračiu važiuoja moteris šalia upės

Šie dviračiai atlieka puikų darbą užtikrinant trumpo nuotolio susisiekimą lygiuose miestuose. Šio dviračio stiliaus patrauklumas yra jo paprastumas, praktiškumas ir tvirtumas.

Labai mažai ką suklysti, jei turite tik vieną pavarą, o stebulės pavarų versijos su iki 11 pavarų vis dar yra gana sunkios.

Įprasti miesto dviračiai turi grandinės apsaugas ir plokščius pedalus, todėl galite įlipti apsirengę įprastais drabužiais. Savarankiškai maitinamas dinamo apšvietimas ir spyna dažnai yra įmontuoti, todėl jums nereikės daug priedų.

Duobėtomis gatvėmis nesijausite komfortiškai, bet stati važiavimo padėtis leis puikiai matyti eismą. Pagrindinis trūkumas yra tai, kad jie yra gana sunkūs, o važiavimo padėtis yra patogi, tačiau ji nėra ypač efektyvi jei norėsite važiuoti į didelius kalnus.

Privalumai:  Puiki išvaizda, atsipalaidavusi važiavimo padėtis, praktiška, idealiai tinka dėvėti normalius drabužius, paprasti, patvarūs

Trūkumai: sunkus ir lėtas

 

Elektriniai dviračiai

orandzinis Elektrinis dviratis saule vyras

Naudojant galingą variklį, elektriniai dviračiai yra puikūs, jei keliaujate į darbą ir atgal, arba į darbą reikia atvykti mažiau suprakiatavus.

Dėl plokščių strypų, purvasaugių ir bagažo talpos dauguma elektrinių dviračių yra sukurti taip, kad būtų patogūs ir lengvai naudojami. Dažnai akumuliatoriaus, variklio ir valdymo elektronikos kaina ir svoris gerokai viršija lygiavertį įprastą dviratį. Tačiau tobulėjant technologijoms mažėja ir kainos, ir svoriai – kai kurie modeliai netgi nepaprastai atrodo kaip dviračiai be elektros variklio.

Elektriniai kalnų dviračiai kalvose gali būti nuostabi pramoga. Elektrinių kalnų dviračių, dar žinomų kaip eMTB, pasaulis taip pat sparčiai plečiasi.

Elektriniai plento dviračiai su nuleidžiamu vairu taip pat populiarėja, tačiau šiuo metu vis dar yra tam tikra niša.

Privalumai:  lengva važiuoti, patogu, smagu

Minusai:  Reguliarus įkrovimas, sunkesnis ir žymiai brangesnis nei lygiavertis standartinis dviratis

 

Jeigu kyla klausimų ar visgi negalite išsirinkti dviračio visuomet galite rašyti ar skambint mums. Mielai jums patarsime ir padėsime.

Tel.: +37067949012

El. Paštas: info@myliulaisvalaiki.lt


Palikti komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.